sebze püre üstü yumurta

1 adet küçük boy karnabahar
6 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
1 adet limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz,biber

  • Karnabaharı temizleyip bol suda haşlayınız.
  • Suyunu süzüp karnabahar çiçeklerini çatalla veya püre makinesinde ezerek püre haline getiriniz.
  • Yumurtaların beyazını sarısından dağıtmadan ayırınız.
  • Beyazını bir kasede toplayıp içine üç kahve kaşığı tuz,bir kahve kaşığı limon suyu sıkıp çırpınız.
  • Çırptığınız beyazı sebze püresine karıştırıp,bütünleştiriniz.
  • Tuzunu,biberini ekip bir çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip hafif ateş üzerinde 4-5 dakika pişiriniz.
  • Fırına girecek altı kaseye püreyi bölüştürünüz.
  • Ortasına sarmısaklı yoğurt koyup yumurtanın sarısı için bir yuva açın ve buraya sarııy yerleştirin.
  • Kızgın fırında 2-3 dakika tutup,sıcak sıcak üzerine limon sıkıp servis yapın.

Etiketler: , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s


%d blogcu bunu beğendi: